De fotograaf

Over de fotograaf

 

Als klein kind wilde ik al fotograferen, en vanaf het moment dat ik met elf jaar eindelijk mijn eerste tweedehands cameraatje kocht voor 15 gulden, is fotografie een passie van mij geweest. Het mooie van het moment, dat vaak in één ogenblik ook weer voorbij is, kon ik zo vastleggen en er blijvend van genieten. Maar meer nog dan dat ik er achteraf plezier van zou hebben, merkte ik gaandeweg dat het fotograferen zèlf het meeste genoegen geeft. De mooie lichtval die je ziet of de abstracte vormen van hele simpele dingen, kun je door het in te kaderen en op die manier uit te lichten, verheffen tot een kunstobject. Alledaagse voorwerpen of situaties veranderen zo in iets bijzonders.

 

Dit heb ik ook willen vastleggen in mijn boek Het andere kijken: Foto's, gedichten en overdenkingen, dat dit thema in zich draagt; schoonheid zien waar anders aan voorbij wordt gegaan. Dit is wat ik tot uitdrukking wil brengen in al mijn foto's en portretten.

 

In het verleden ben ik, na mijn studie Engelse taal- en letterkunde, werkzaam geweest als docent Engels en Nederlands als Tweede Taal voor volwassenen. Daarnaast heb ik de opleiding tot NEI-therapeut afgerond.

 

Ik ontdek graag nieuwe plekken, en hou van reizen en (berg-)wandelen.

 

 

U kunt contact met mij opnemen door een e-mail te sturen naar:

info@brendadejongfotografie.nl

Brenda de Jong Fotografie
Portretfotografie
Brenda de Jong Fotografie